Life rekryterar koncernchef från Apoteket

Life har rekryterat Wictoria Glans till posten som koncernchef. Hon är i dag affärsområdeschef för e-handel på Apoteket och tillträder sitt nya uppdrag i sommar. Nuvarande koncernchef Gunnel Åkerman fortsätter i en senior rådgivande roll och tillträder som styrelseledamot.

Valet av Wictoria Glans som ny koncernchef avspeglar, enligt ett pressmeddelande, Lifes digitala ambitioner.

– Wictoria Glans är en kommersiellt driven ledare som ser förändring och utveckling som självklara framgångsfaktorer. Hennes breda erfarenhet inom detaljhandel med fokus på digital handel och transformation gör henne till en perfekt match till Life, säger Thommy Nilsson, styrelseordförande, Life Europe.

Påbörjades för 20 år sedan

Wictoria Glans har en mångårig bakgrund inom finans, retail och e-handel.

– Tillväxten i hälsobranschen är fortsatt mycket hög och med hjälp av alla fantastiska medarbetare, franchisetagare och samarbetspartners har Life en unikt stark möjlighet att fortsätta att utvecklas på den resa som påbörjades för mer än 20 år sedan, säger Wictoria Glans.

Avgående koncernchef Gunnel Åkerman har varit verksam i Life sedan 2008. Hon tog över som koncernchef i november 2017. Nu tar Gunnel Åkerman plats i Lifes styrelse och kommer även vara aktiv i koncernen som senior rådgivare.