Karin Eriksson blir XL-Byggs nya VD

Ica Kvantums nuvarande affärschef Karin Eriksson blir den frivilliga fackhandelskedjan XL-Bygg ABs nya VD. Hon efterträder Bert Larsson som blir operativ styrelseordförande.

– Karin Eriksson är precis den motor och det nytillskott vi behöver när vi nu fortsätter byggandet av det nya XL-Bygg. Karins erfarenhet och kompetens är förstås avgörande när vi rustar för framtiden med målet att både befästa och förstärka kedjans och varumärkets position som Sveriges ledande byggmaterialkedja, säger Bert Larsson.

Första kvinnan med toppbefattning

Karin blir den första kvinnan med en toppbefattning i en annars mansdominerad bygghandelsbransch. Hon har en bakgrund från flera affärsdrivande roller, bland annat inom Ica Sverige.

– Jag tar med mig värdefull kunskap från mina år inom Ica Sverige, dels som försäljningschef inom Ica Maxi Stormarknad, dels som affärschef för Ica Kvantum, säger Karin Eriksson.

Fokus på tillväxt

Varumärket XL-Bygg lanserades för åtta år sedan och har nått stora framgångar både affärs- och varumärkesmässigt. Nu arbetar man med att ytterligare förbättra såväl lönsamhet som de enskilda delägarnas tillväxt.

– Just att sätta fokus på tillväxt och lönsamhet ser jag som områden där jag kan bidra extra mycket, säger Karin Eriksson.

Karin tillträder senast juni 2017. I samband med det övergår Bert Larsson till rollen som operativ styrelseordförande för XL-Bygg.


XL-Bygg 4 Ica 100


Clas Ohlson samarbetar med Tekniska museet

  Nyheter 2838
Genom ett samarbete med Tekniska museet och evenemanget Maker Tour bidrar Clas Ohlson till att sprida skaparglädje bland barn och unga.

Bjuder in till Sveriges största baby shower

  Nyheter 2838 Kundupplevelser 127 Mode 204
Lindex arrangerar ”Sveriges största baby shower”. Evenemanget hålls på fem olika platser i Sverige i samarbete med Jessica Almenäs, Hannah Widell, Nina Campioni och Amanda Schulman. Under eventet kommer, enligt Lindex, en mängd olika aktiviteter att äga rum. Syftet är att skapa en härlig stämning och upplevelse för nyblivna mammor. Vill skapa möten – Med Sveriges … (läs mer)

Zalando halverar nordiska leveranstider

  Nyheter 2838 Logistik 73 E-handel 687
Nu står det klart att onlineplattformen Zalando öpnnar sin första nordiska distributionscentral i Brunna i Stockholms län. Det innebär i praktiken halverade leveranstider i regionen. I ett pressmeddelande konstaterar Zalando att det är avgörande att investera i utökad bekvämlighet. Detta för att möta efterfrågan från Zalandos kunder i Norden. De första paketen kommer lämna distributionscentralen … (läs mer)

Smakprovhytter lyfter fram matutbudet

  Nyheter 2838 Butikskoncept 540 Pro 3652 Pop up 99
För att lyfta fram sitt breda matutbud lanserar köpcentrumet nu tillfälliga smakprovhytter Här kan kunderna njuta av smakportioner av bland annat quesadillas och minibakelser.

Jesper Brodin ny VD för Ikea-koncernen

  Karriär 74 Nyheter 2838 Personer 78
Jesper Brodin tillträder som ny VD och koncernchef för Ikea-koncernen med start i september. Jesper är för närvarande VD på Ikea of Sweden, som ansvarar för Ikeas sortiments- och produktutveckling.

Här testas nästa generation stormarknader

  Produktutveckling 242 Pro 3652 Nyheter 2838 Ny teknik 330
Samtidigt som dagligvarukedjan rapporterar en kraftigt accelererande onlineförsäljning experimenterar man med hur framtidens fysiska butik kommer att se ut. De två världarna är allt mer sammankopplade.

Jernhest öppnar sin första butik

  Nyheter 2838 Pro 3652 Nya butiker 858 E-handel 687
I juni öppnar Jernhest sin första butik som också blir ett showroom. Företaget, som har en tydlig bikerprofil, specialiserar sig på smycken och kläder för män.

Sephora öppnar i Forumgallerian

  Nya butiker 858 Nyheter 2838 Köpcentrum 436
Forumgallerian i Uppsala stärker utbudet när den internationella skönhetskedjan Sephora öppnar ny butik. Det blir Sephoras första i Uppsala, och den öppnar i augusti.

Allt mer populärt med självscanning

  Pro 3652 Nyheter 2838 Undersökningar 286 Ny teknik 330
Andelen självscannare har ökat dramatiskt. Kunderna gillar att använda tekniken och checkar gärna ut själva när det finns möjlighet. Det visar en ny undersökning.

Sandra ny teknikchef på Vasakronan

  Karriär 74 Personer 78 Nyheter 2838
Vasakronan har anställt Sandra Jonsson som teknikchef i Stockholm. Hon kommer närmast från en tjänst som Operations Manager på Schneider Electric Sverige.

10 food & beverage-trender i retail

  Nyheter 2838 Pro 3652 Måsteläsning 145 Kundupplevelser 127
Urbana marknader, Fast Fine Food och integrerade mathallar. Här är tio tunga trender att hålla koll på för dig som vill utveckla ett attraktivt materbjudande i detaljhandeln.

Anna ska leda butik nr 20

  Nya butiker 858 Personer 78 Karriär 74 Nyheter 2838
Efter 46 år inom tygbranschen öppnar familjeföretaget Ohlssons Tyger ytterligare en butik. Butikschef Anna Hansson har lång erfarenhet inom mode och design.

Twist & Tango öppnar egen butik

  Nyheter 2838 Mode 204 Nya butiker 858 Cityhandel 136
Nu tar Twist & Tango steget och öppnar sin första skobutik i hjärtat av Göteborg, närmare bestämt i området Haga. Detta i samband med att varumärket lanserar sin tredje kompletta skokollektion. Enligt egen utsago är det skor tillverkade ”med största expertis i Portugal av det finaste lädret och med högsta kvalité”. Öppnar i augusti Ambitionen är … (läs mer)

Storsatsning på Linden Köpcentrum

  Pro 3652 Nyheter 2838 Köpcentrum 436
Linden Köpcentrum har varit Norrköpings modegalleria sedan 1977. Nu är det dags för 40-åringen att genomgå en omfattande renovering och modernisering. Fastighetsägaren Lundbergs satsar 100 miljoner i projektet.

Konsumenten vill köpa bil av Apple och Google

  Pro 3652 Nyheter 2838 Ny teknik 330 Undersökningar 286
Bilköparna har nu större förtroende för teknikföretag än de har för traditionella biltillverkare när det gäller självkörande bilar. Och provköra vill man göra via virtual reality.

Johan utsedd till ny VD

  Nyheter 2838 Personer 78 Karriär 74
Johan Burtus är nyutnämnd VD för Pen Concept Group. Han ersätter Annica Lind Nordberg som varit VD för koncernen sedan 2013.

Ny design på Hobbex e-butik

  Nyheter 2838 Design 230 E-handel 687
Hobbex har lanserat en ny design på sin hemsida. Målsättningen har varit att göra en tydligare sajt som är lätt att använda.

Åsa ny marknadschef på Twilfit

  Karriär 74 Nyheter 2838 Personer 78
Åsa Bergendorf har lång erfarenhet av marknadsföring och kommunikation från bolag i digital transformation. Närmast kommer hon från AMF Fastigheter.

Björn är Årets Centrumutvecklare 2017

  Nyheter 2838 Personer 78 Cityhandel 136
Björn Mortensen, Kalmar City, utsågs av Riksorganisationen Sveriges Centrumutvecklare till Årets Centrumutvecklare 2017 under Svenska Stadskärnors årskonferens i Varberg.

Kinas e-handel lockar svenskarna mest

  E-handel 687 Pro 3652 Nyheter 2838 Undersökningar 286
Globaliseringen fortsätter att sätta sina spår i detaljhandeln. E-barometern visar på en ökad e-handel i Sverige – och att Kina är den största utländska favoriten.