Karin Eriksson blir XL-Byggs nya VD

Ica Kvantums nuvarande affärschef Karin Eriksson blir den frivilliga fackhandelskedjan XL-Bygg ABs nya VD. Hon efterträder Bert Larsson som blir operativ styrelseordförande.

– Karin Eriksson är precis den motor och det nytillskott vi behöver när vi nu fortsätter byggandet av det nya XL-Bygg. Karins erfarenhet och kompetens är förstås avgörande när vi rustar för framtiden med målet att både befästa och förstärka kedjans och varumärkets position som Sveriges ledande byggmaterialkedja, säger Bert Larsson.

Första kvinnan med toppbefattning

Karin blir den första kvinnan med en toppbefattning i en annars mansdominerad bygghandelsbransch. Hon har en bakgrund från flera affärsdrivande roller, bland annat inom Ica Sverige.

– Jag tar med mig värdefull kunskap från mina år inom Ica Sverige, dels som försäljningschef inom Ica Maxi Stormarknad, dels som affärschef för Ica Kvantum, säger Karin Eriksson.

Fokus på tillväxt

Varumärket XL-Bygg lanserades för åtta år sedan och har nått stora framgångar både affärs- och varumärkesmässigt. Nu arbetar man med att ytterligare förbättra såväl lönsamhet som de enskilda delägarnas tillväxt.

– Just att sätta fokus på tillväxt och lönsamhet ser jag som områden där jag kan bidra extra mycket, säger Karin Eriksson.

Karin tillträder senast juni 2017. I samband med det övergår Bert Larsson till rollen som operativ styrelseordförande för XL-Bygg.