Johanna Skogestig ny VD på Vasakronan

Styrelsen har utsett Johanna Skogestig till ny VD på Vasakronan. Hon är för tillfället chef för Vasakronans fastighetsinvesteringar och tar över efter Fredrik Wirdenius i november.

Johanna har tidigare varit CIO på Areim och innan dess haft motsvarande roll på Sveafastigheter, sedan 2015 har hon varit ansvarig för Vasakronans analys- och transaktionsverksamhet.

Sitter i flera styrelser

Hon sitter också i styrelsen för Fastighets AB Regio och Cibus.

– Jag skulle vilja påstå att det här är en av fastighetsbranschens mest utmanande VD-roller och det har givetvis varit ett stort intresse. Vi har haft många kvalificerade kandidater i en bred och djup process, både externa och interna. Johanna uppfyller alla våra krav, säger Ulrika Francke, styrelseordförande i Vasakronan.

Mellan åren 1998-2007 arbetade hon på dåvarande AP Fastigheter, nuvarande Vasakronan, och satt redan då i ledningsgruppen. 2015 återvände hon till Vasakronan för att bli chef för fastighetsinvesteringar.

En spännande tid

– Vi har en spännande tid framför oss och otroligt mycket på gång i företaget. Alla som jobbar på Vasakronan har ett engagemang och en kompetens som gör att det är kul att gå till jobbet varje dag. Att nu får göra det som VD känns ännu roligare, säger Johanna Skogestig, blivande VD på Vasakronan. 

Fredrik Wirdenius kommer att vara kvar som VD fram till att Johanna tillträder den 1 november 2019.