Indiska rekryterar ny hållbarhetschef

Bodil Jönsson Lindgren blir ny Hållbarhetschef på Indiska. Bodil kommer närmast från en tjänst som kommunikationschef på Coop Sverige. Hon har tidigare varit chef för Coops butiksformat och innan det flera år som marknadsdirektör inom Coop Sverige.

– Bodils breda erfarenhet inom retail, kommunikation och hållbarhetsfrågor kommer att vara en viktig tillgång i den utvecklingsfas vi befinner oss, säger Indiskas VD Karin Lindahl.

Inköpsvolymer har reducerats

De senaste åren har Indiska lagt om stora delar av sortimentet till naturmaterial och förbättrat kvalitén avsevärt inom ett flertal kategorier.

Inköpsvolymerna har reducerats för att undvika överproduktion, tydligare produktinformation har adderats och returgraden har bibehållits på en jämförelsevis låg nivå.

– Efter att ha verkat inom dagligvarubranschen under hela min yrkeskarriär känns det nu helt rätt att ta klivet in i en ny bransch, till ett företag med en gedigen historia och med starka värderingar på området hållbarhet, säger Bodil Jönsson Lindgren.

Bidra till ett mer hållbart samhälle

Hon menar också att Indiska ska driva på utvecklingen.

– Indiska är i dag ett företag med offensiva och tydliga målsättningar inom hållbarhet, företaget ska gå i bräschen inom branschen genom att aktivt påverka och bidra till ett mer ansvarstagande samhälle, något som verkligen inspirerar och som jag gärna vill vara en del av.