Ica utökar satsning på laddstolpar

Foto: E.ON.

E.ON och Ica Fastigheter ingår ett samarbete som innebär att man kan tillhandahålla elbilsladdning i anslutning till Ica-butiker. 

E.ON står för leverans, drift och kundservice kring laddarna. Ica Fastigheter testar konceptet på tre Ica-butiker i Stockholmsregionen, där man nu är igång med att bygga om vissa p-platser till laddplatser.

Laddar medan man handlar

– Vi vet att elbilsförarna laddar elbilen medan de gör andra saker. Därför är vi glada för att Ica Fastigheter är med och bidrar till att göra det enklare att köra hållbart, kunden kan handla och samtidigt passa på att ladda bilen, säger Karin Waldén, ansvarig för e-mobility på E.ON.

Foto: Ica Fastigheter.

Laddarna till Ica kommer från svenska GARO och ABB och kommer att finnas i två utföranden. En destinationsladdare som ger en effekt på upp till 22 kilowatt och en snabbladdare som ger en effekt på 50 kilowatt.

– Vi har länge erbjudit laddstolpar i anslutning till våra större handelsplatser. Genom det här projektet kan vi samla vårt totala erbjudande och vår förhoppning är att det kommer leda till fler laddstolpar intill Ica-butikerna inom en snar framtid, säger Lena Boberg, VD på Ica Fastigheter.

Tar ett större grepp

Genom konceptet tar man ett större grepp med servicetjänster samt en Ica-gemensam grafisk profil utseende. Det innebär att kunderna lätt kommer att kunna hitta och använda laddplatsen. Butikens hantering underlättas också.

– Vi ser att fler kommer till butiken med laddhybrider och elbilar, och jag vill underlätta för mina kunder att handla och samtidigt göra medvetna val och då är det naturligt att erbjuda laddstolpar, säger Karl-Otto Jakobsson, vice VD Maxi Ica Stormarkand Nacka.