Här öppnar Nordens största fotobutik

Scandinavian Photo öppnar i början av 2018 sin första kompletta flaggskeppsbutik i Sverige. Här ska bland annat rymmas arbetsstationer för fotografer.

I samband med öppningen av den nya butiken lanseras även ett helt nytt koncept. Butiken öppnar på Vasagatan i centrala Stockholm.

Plats för fotografer att arbeta

Den nya butiken kommer, enligt ett pressmeddelande, vara ett upplevelsecenter för allt som ryms inom ramen för att skapa och njuta av bilder. Man riktar sig till såväl entusiaster som yrkesfotografer.

Lokalen kommer även inrymma fotostudio, ett hyrsortiment, printavdelning med eget printlabb, kurs- och föreläsningslokaler, avdelning för Pro- och B2B-kunder, serviceavdelning, café samt plats för fotografer att sitta och arbeta.

Försäljning av posters

I den nya butiken kommer även Spart, en del av Scandinavian Photo Group, ta plats med eget galleri samt försäljning av moderna posters och signerad fotokonst. Butiken blir 865 kvadratmeter stor fördelat på två plan.

– Syftet med den nya butiken är att förbättra den totala kundupplevelsen. Detta genom att inrymma alla olika delar som rör bilden på ett och samma ställe i en lättillgänglig lokal mitt i centrala Stockholm, säger Andreas Bränd, Chief Commercial Officier på Scandinavian Photo.

Stänger de övriga butikerna

Scandinavian Photo har sedan tidigare tre butiker i Stockholm på Alsnögatan 11, Sveavägen 20 och Norr Mälarstrand 78. I och med att den nya butiken öppnar kommer de övriga Stockholmsbutikerna stängas.