Gate46 rekryterar och startar affärsområde

 

Gate46 rekryterar Mikael Bruun, tidigare Lease Manager på H&M Group, som ansvarig för det nya affärsområdet Global Expansion Management.

Med det nya affärsområdet ska man erbjuda samma tjänster i utlandet som man i dag erbjuder sina kunder i Sverige. Gate46 kommer utifrån kundens specifika behov skräddarsy ett team med marknadens bästa kompetenser oavsett val av land.

Kommer närmast från Danmark

Mikael har över 15 års erfarenhet inom retail- och fastighetsbranschen. Han har sedan 2009 ansvarat för etablering, optimering och avveckling hos välkända modeaktörer som Esprit, Saint Tropez, Peak Performance, Tiger of Sweden och By Malene Birger.

Han kommer närmast från en tjänst i Danmark hos H&M Group med ansvar för COS, & Other Stories, Arket, Weekday, Monki, H&M Home och Afound.

Stor efterfrågan på internationell nivå

– Mikael har en lång erfarenhet av expansion i europeiska länder som exempelvis Tyskland, Storbritannien, Frankrike, Österrike och inte minst Norden där han arbetat djupgående, säger Maria Ahlestål, VD på Gate46.

– Vi har noterat en stor efterfrågan av konsultation på internationell nivå, både bland nationella och internationella varumärken, och med Mikael som ansvarig för affärsområdet kan vi nu erbjuda våra kunder någonting som vi tidigare inte haft möjlighet till.

Har arbetat tillsammans

Själv har Mikael redan en relation till företaget.

– De senaste åren har jag längtat efter att jobba med rådgivning för varumärken och att jag har samarbetat med Gate46 i många år är ingen hemlighet, säger Mikael Bruun.


Läs även: Köpcentrum ska bli ledande nöjesdestination