Espresso House öppnar flaggskepp

I juni öppnar Espresso House sin första coffee shop i Gävle city och lokalen utvecklas nu till en av de största Espresso House i landet.

Detta görs i samarbete med fastighetsägaren Diös. Adressen är Drottninggatan/Stortorget, i den lokal McDonalds finns i dag.

Första etableringen i Gävle

Espresso House gjorde sin första etablering i Lund 1996 och är idag Nordens största coffee shop-kedja med över 260 coffee shops fördelade på fyra länder; Sverige, Norge, Finland och Danmark.

Nytt inredningskoncept

Nu gör de sin första etablering i Gävle city och gör den enligt sitt helt nya inredningskoncept. Inflyttning beräknas ske i slutet av maj.

– Möjligheter till nya upplevelser och mötesplatser ligger helt i linje med hur vi ser på stadsutveckling. Fler anledningar för människor att vilja vara i stadskärnan, säger Jennie Nyblom, förvaltare, Diös Gävle.

Ska rekrytera 20 medarbetare

Butiken blir den största i landet och sträcker sig över flera plan.

– Lokalen är fördelad på två våningar och vi bygger nu om denna för vårt helt nya inredningskoncept. Nu ser vi fram emot öppning i juni och påbörjar inom kort rekryteringsprocessen för att anställa cirka 20 nya medarbetare, säger Johan Gederberg, etableringsansvarig, Espresso House