Christina Ståhl ny VD på Bagaren och Kocken

 

Bagaren och Kocken har rekryterat Christina Ståhl som ny VD. Christina Ståhl, tidigare VD för bland annat MQ och Mio, ansluter till Bagaren och Kocken i mitten av januari.

Bagaren och Kocken, en e-handlare inom köksmaskiner och köksredskap, befinner sig i en kraftig tillväxtfas. Efter fusionen med det danska e-handelsbolaget Go Shopping har företaget genomfört en rad omfattande investeringar.

Nytt huvudkontor

Bland annat i ett nytt huvudkontor och centrallager i Torslanda i Göteborg, samt i flera nya system.

– Vi är väldigt entusiastiska över att ha lyckats få ombord en person av Christinas kaliber. Bagaren och Kocken är på god väg att bli ett stort bolag med verksamhet i flera länder, vilket ställer krav på att balansera tillväxt med ett stabilt företagsbyggande, säger Cato Broberg, styrelseordförande i Bagaren och Kocken och VD för Egmonts e-handelsområde.

– Med Christina får vi inte bara en ytterst kunnig och erfaren VD, utan också en väldigt uppskattad ledare som har förmåga att få med sig och höja sin omgivning,

Har 20 års erfarenhet

Christina Ståhl har över 20 års erfarenhet från detaljhandeln. Hennes resa startade inom Ica-koncernen och tog vidare fart hos möbelkedjan Mio. De senaste åren har hon verkat som VD för MQ-koncernen under en intensiv omställningsfas.

– Med sin starka entreprenörsanda och ledande position som expert inom köket har företaget alla möjligheter att fortsätta växa och nå framgång. Jag sätter också ett stort värde på att bli en del av mediekoncernen och stiftelsen Egmont – en ägare som kombinerar affärsmässighet och långsiktighet med ett starkt fokus på att hjälpa utsatta barn och unga till ett bättre liv, säger Christina Ståhl.

Christina Ståhl påbörjar sin nya tjänst den 13 januari.

Nya medlemmar i Bagaren och Kockens ledningsgrupp är även inköpschefen Henrik Ekelund, tidigare Netonnet, och logistikchefen Magnus Johansson, tidigare Mat.se.