Arla Sverige har utsett ny VD

Cecilia Kocken, nuvarande chef för Arlas globala Foodservice-verksamhet, blir ny VD på Arla Sverige från och med 1 april 2023. Hon ersätter då Kai Gyllström som återvänder till Finland.

Dessförinnan var Cecilia Kocken chef för området Mjölk, yoghurt och mjölkbaserade drycker inom Arla Sverige. Innan Arla hade hon ledande befattningar på Procter & Gamble i tolv år.

– Cecilias erfarenhet av att driva affärer, bygga varumärken och utveckla Foodservice-verksamheten globalt, i kombination med förmågan att leda och engagemanget för att driva tillväxt genom innovation, gjorde henne till det idealiska valet att efterträda Kai Gyllström, säger Arlas Europachef Peter Giørtz-Carlsen.

Del av livsmedelsberedskap

Själv ser hon verksamheten som en viktig pusselbit i samhället.

– Jag är stolt över att få chansen att leda ett företag med en så central samhällsroll som Arla. Vi levererar näringsrik mat till miljontals konsumenter, och till skolor, sjukhus och andra verksamheter runt om i landet varje dag. Dessutom är vi en viktig pusselbit inom svensk livsmedelsberedskap och drivande för lönsamhet i lantbrukssektorn, säger Cecilia Kocken.

Kai Gyllström lämnar Arla Sverige den 30 april. Kai Gyllström flyttar tillbaka till Finland för att bli koncernchef för det finska börsnoterade livsmedelsföretaget Atria.