Woody Bygghandel värvar från konkurrent

Marie Thelin, för närvarande en del av ledningen för Skånska Byggvaror, har utsetts till ny inköpschef på Woody Bygghandel AB.

– Med sin gedigna branscherfarenhet blir Marie Thelin en viktig strategisk förstärkning av vår ledning, säger Fredrik Johanson, VD för Woody Bygghandel.

Ska utveckla processer och sortiment

En av Marie Thelins viktigaste uppgifter blir att säkerställa att Woody når sina mål, med fokus på att utveckla inköpsprocesserna och sortimentsarbetet.

Marie Thelin värvas från konkurrenten Skånska Byggvaror som sedan januari 2016 är en del av Byggmax Group. Där har hon haft flera ledande befattningar, de senaste åren som sourcing- och inköpschef samt sortimentschef.

Rätt bakgrund för att förstå kunderna

Dessförinnan arbetade Marie Thelin under 13 års tid i olika roller på Saint-Gobain Isover. Marie Thelin är både utbildad byggnadsingenjör och marknadsekonom vilket, enligt Fredrik Johanson, är en i det närmaste idealisk bakgrund för att verkligen kunna förstå kundernas behov.

Tillträder under sommaren

– Vi är inne i ett intensivt utvecklingsskede där vi flyttar fram våra positioner på flera områden, inte minst inom e-handel. I det arbetet kommer Marie Thelin att spela en viktig roll med sin stora branscherfarenhet och sina goda ledaregenskaper.

Marie Thelin tillträder sin tjänst senast under sommaren 2017.