Venue Retail Group har utsett ny VD

Styrelsen för Venue Retail Group har utsett Lars Fins till ny VD. Han är i dag VD för Blomsterboda och har en lång erfarenhet från både snabbrörliga produkter såväl som från sällanköpshandel.

Lars Fins kommer närmast från blomsterföretaget Blomsterboda, där han varit VD sedan starten i september 2017.

Dessförinnan var han VD för Life Europe under åtta år. Han var VD och medgrundare av färdigmatskonceptet Gooh som lanserades 2005. Under perioden 1999–2004 var han chef för Gröna Konsum och marknadsdirektör i Coop Sverige.

Under 90-talet lanserade han Handlar’n och Tempo inom Axfood/Dagabs servicehandel.

”Bolaget har under de senaste åren genomgått stora förändringar och Lars bakgrund, erkända driv och erfarenhet blir en viktig pusselbit, när nu bolaget är redo att ta nästa steg i förändringsresan.” 

Tommy Jacobson, styrelseordförande i Venue Retail Group

– Venue Retail Group har bra butiker i bra lägen. Tillsammans med starka varumärkesleverantörer och en bra bas med välkända egna varumärken ser jag stora möjligheter för att utveckla bolaget mot ökad försäljning med god lönsamhet, säger Lars Fins.

– Bolaget har kontroll över värdekedjan och kommunikationen med slutkunden, bland annat genom en stor och lojal kundklubb och en växande onlineverksamhet, vilket är avgörande i dagens detaljhandel, säger han.

Jonas Ottosson kvarstår som VD fram till dess att Lars Fins är på plats i sin nya roll den 1 juni 2020.

Om Venue Retail Group

Venue Retail Group är en ledande aktör inom väskor, skor och accessoarer i Sverige och Norge med totalt 104 butiker. Verksamheten drivs genom de helägda kedjorna Accent, Morris, Rizzo samt avdelningar på NK med ett utbud av egna och externa varumärken.