Svenska Brasserier utser ny VD

Michael Porseryd.

Krogkoncernen Svenska Brasserier utser Michael Porseryd till ny VD. Han tar över efter Niklas Johansson som lämnar posten efter elva år i företaget, varav de senaste sex som VD. 

I ett pressmeddelande konstaterar företaget att Michael Porseryd med sin mångåriga erfarenhet från medie- och underhållningsbranschen tar med sig ett unikt perspektiv till rollen som VD för Svenska Brasserier.

Ser paralleller mellan branscher

Man menar att förändringen sker i ”en definierande tidpunkt för Svenska Brasserier som går in i en ny tid av fokus på kvalitet och tillväxt”.

– Det är ett stort privilegium att få ta över taktpinnen i Svenska Brasserier och att få ersätta en ledare som lämnat bolaget i så fin författning, säger Michael Porseryd.

– Jag ser tydliga paralleller mellan medie- och underhållningsbranschen och den gastronomiska världen. Båda kräver en djup förståelse för kundens preferenser, förmågan att skapa unika upplevelser och ett orubbligt engagemang som eftersträvar förträfflig kvalitet. 

Tillträder i september

Svenska Brasserier har som vision att skapa lycka hos gästen genom unika upplevelser med ypperlig gastronomisk höjd.

Michael Porseryd tillträder som VD 1 september 2023

Svenska Brasserier är ett samlingsnamn för restaurangerna Aira, Sturehof, Riche, Teatergrillen, Sturehofs Matmarknad, Taverna Brillo, Luzette, The Hills, Riche Fenix och Ulriksdals Värdshus. Till hösten öppnar man även Gondolen.