Steen & Strøm utser ny VD

Christian Brewaeys har utsetts till ny VD på Steen & Strøm.

Christian Brewaeys har utsetts till ny VD på Steen & Strøm med tillträde den 1:a september 2023. Han efterträder Marie Caniac, som har utsetts till Chief Operating Officer på Klépierre, majoritetsägare i Steen & Strøm.

Steen & Strøm är specialiserat på att utveckla och driva köpcentrum i hela Skandinavien och äger tio köpcentrum i skandinaviska storstäder.

Fem av dessa finns i Sverige (Emporia i Malmö, Allum i Partille, Marieberg Galleria i Örebro, Kupolen i Borlänge och Galleria Boulevard i Kristianstad), två i Norge (Oslo City och Metro i Lørenskog) och tre i Danmark (Field’s i Köpenhamn, Bruuns Galleri i Århus och Bryggen i Vejle).

Började i företaget under 2017

Christian Brewaeys började på Steen & Strøm 2017 som Leasing Director för Sverige och Danmark innan han 2021 befordrades till Head of Leasing för de skandinaviska köpcentrumen.

Dessförinnan har han haft olika roller som Asset Manager, Portfolio Manager Retail och Head of Retail.

– Christian Brewaeys har en stark meritlista och hans 20 års erfarenhet från olika positioner inom fastighetsbranschen har gjort det möjligt för honom att bygga ett omfattande skandinaviskt nätverk inom leasing. Han har varit avgörande för att vitalisera vår retailmix och säkerställa en solid tillväxt i verksamheten genom att implementera vår operativa vision, säger Jean-Marc Jestin, styrelseordförande i Klépierre.

Siktar på den mest hållbara plattformen

Christian Brewaeys ser fram mot det nya uppdraget och de uppsatta målen. Bland annat inom hållbarhet.

– Steen & Strøm är ett starkt företag med potential att utvecklas ytterligare i branschen, och jag ser fram emot att bidra till denna utveckling tillsammans med mina kollegor i Skandinavien. Jag är övertygad om att vi tillsammans kommer att nå vårt mål att vara den mest hållbara plattformen för handel 2030, säger Christian Brewaeys.