Oscar Jacobson stärker sin ledning

oscar-jacobson-david-thunmarker
David Thunmarker.

David Thunmarker har utsetts till ny VD och koncernchef för Oscar Jacobson. David kommer närmast från Tiger of Sweden.

Efter åtta år som VD och koncernchef för Oscar Jacobson överlåter Roger Tjernberg rollen till David Thunmarker. Han tillträder sin tjänst efter sommaren 2017.

Kommer närmast från Tiger

David kommer närmast från Tiger of Sweden AB där han arbetade som VD från 2008 till 2016. Roger Tjernberg, utses till arbetande styrelseordförande i bolaget.

– David har en bra och human ledarstil som passar väldigt bra in i vår organisation. Dessutom har David bevisat att han har stor kunskap om vår bransch och kan bygga varumärke och försäljning internationellt. Detta kommer att bli en av de viktigaste frågorna när vi nu tänker ta nästa steg med Oscar Jacobson, säger Roger Tjernberg.

Genomfört ompositionering

Företaget har genomfört en ompositionering och revitalisering som resulterat i bland annat ett nytt och modernt butikskoncept. Företaget växer nu, enligt egen utsago, i alla kanaler såväl egna butiker, e-handel och genom återförsäljare i Sverige, Storbritannien och övriga Norden.

– Jag imponeras av den omprofilering som Oscar Jacobson genomgått som varumärke och den position man skaffat sig genom att attrahera slutkonsumenten med en oerhört bra produkt, säger David Thunmarker.

Ny exportchef anställs

Oscar Jacobson tar nu nästa steg med en större satsning på den internationella marknaden, för att stärka bolaget i satsningen anställs Jonas Windahl i rollen som exportchef. Windahl kommer närmast från rollen som exportchef på Tiger of Sweden och tillträder sin tjänst den 1 april 2017.