Nytt formspråk och namn i Vällingby

Vällingby City har genomgått en rad förändringar de senaste åren. Nu stärker man kopplingen till sina rötter med ett nytt formspråk – och ett namnbyte till Vällingby Centrum.

Under åren 2004–2008 genomgick centrumet en moderniseringsfas. Resultatet blev en upprustad stadskärna där den unika 1950-talsmiljön bevarats. I samband med förnyelsen togs även ett beslut att byta namn från Vällingby Centrum till Vällingby City.

Genomgår en ny fas

Nu genomgår området en ny fas. Den grafiska identiteten uppdateras och ska förstärka den moderna 50-talskänslan som präglar centrumet.

– Vi vill självklart lyfta och ta tillvara på de unika egenskaper som Vällingby Centrum har. Namnbytet känns därför väldigt bra, namnet speglar nu det vi faktiskt är, säger Camilla Lager, centrumledare och marknadsansvarig.

Namnet en viktig pusselbit

Logotypens karaktär är hämtad från de skyltar som sitter på taken ovanför centrumet.

Newsec har sedan 2012 arbetat tillsammans med fastighetsägaren Svenska Bostäder med en långsiktig plan för att utveckla utbudet. Nu när vi återigen är ett levande centrum med starkt kultur-, restaurang-, handels- och serviceutbud är det en viktig pusselbit i vårt utvecklingsarbete att återta namnet Vällingby Centrum, säger Camilla Lager.

Erbjuder ett levande centrum

Båda parterna är överens om att namnbytet rimmar väl med den positiva utveckling centrumet har genomgått och står inför.

– Svenska Bostäder har en lång närvaro i stadsdelen som ligger oss varmt om hjärtat. Att man kan erbjuda ett levande centrum med allt från affärer till annan typ av samhällsservice är oerhört viktigt, säger Pelle Björklund, VD på Svenska Bostäder.