Ny HR-direktör på Avensia

Åsa Afshari är nytillträdd HR-direktör på Avensia, verksamma inom digital handel.

I sin roll ska Åsa säkerställa att företaget och dess medarbetare fortsätter att växa och utvecklas med bibehållen kultur.

– Vår verksamhet bygger på medarbetarnas högt eftertraktade kompetens. Därför är HR affärskritiskt för oss. Vi behöver en HR-direktör som arbetar strategiskt för att vi ska vara världens bästa arbetsplats inom digital handel. Åsa har erfarenheten, kompetensen och passionen som krävs för att klara uppdraget, säger Niklas Johnsson, VD på Avensia.

Växt kraftigt de senaste åren

Under de senaste åren har antalet anställda på Avensia växt kraftigt, samtidigt som personalomsättningen varit mycket låg. Åsas uppdrag är att behålla och utveckla den kultur som får medarbetarna att trivas, stanna och utvecklas, samtidigt som rekryteringstakten fortsätter i samma fart som tidigare.

Rollen som HR-direktör är nyinrättad på Avensia och Åsa Afshari kommer att sitta i Avensias operativa ledningsgrupp.

Ser en tydlig kultur

– Jag har stöd av en ledningsgrupp och medarbetare som visar ett stort intresse för HR och vet hur viktigt det är. Dessutom ser jag en tydlig Avensia-kultur som vi fortsätter att utveckla för att vara världens bästa arbetsplats inom digital handel, säger Åsa Afshari, HR-direktör på Avensia.

Åsa har arbetat med HR på teknik- och retailrelaterade företag i 14 år. Nu senast kommer hon från tjänsten som HR-chef på Ikea IT.


Läs även: Hon är ny chef för retail på Apple