Matsmart rekryterar global COO

Den 1:a oktober tillträder Peter Beckius som COO för Matsmart. Peter har erfarenhet inom e-handel och har jobbat för varumärken som H&M och Ica. Han kommer närmast från en roll som Global E-Commerce Director på Gant.

Matsmart, som säljer mat- och konsumentprodukter som annars riskerar att slängas, har vuxit kraftigt varje år sedan starten 2014. Förra året lanserade e-handeln på Europas största marknad: Tyskland.

I den snabbväxande fas som bolaget befinner sig i har man tagit beslut att tillsätta en COO med ansvar att leda e-handelns operativa verksamhet på samtliga marknader.

Lämnar över det operativa ledarskapet

– Vårt bolag går in i en ny extremt expansiv fas nu och jag behöver fokusera mer av min kraft på att se till att vi växer omsättning och utökar antalet marknader. I det läget känner jag mig nu väldigt trygg i att lämna över det operativa ledarskapet till Peter, säger Karl Andersson, VD och grundare av Matsmart.

– Jag kommer att fokusera på att lära känna verksamheten och tillsammans med teamet börja sätta färdriktningen framåt. Potentialen för det här bolaget är i det närmaste obegränsad, så nu det är bara att sätta igång, säger Peter Beckius, tillträdande COO på Matsmart.