Marcus Essesjö ny VD på KungSängen

Styrelsen för KungSängen Sweden har utsett Marcus Essesjö till ny verkställande direktör. Marcus är 37 år och kommer närmast från Byggmax, där han arbetat sedan 2017 som Sverigechef.

Marcus Essesjö efterträder Peter Gustafsson, som kvarstår som operativt ansvarig för Supply Chain, förutom som delägare och styrelsemedlem i KungSängen.

Marcus kommer närmast från Byggmax där han de senaste fyra åren varit ansvarig för den svenska verksamheten och suttit i koncernens ledning.

Han har de senaste 20 åren arbetat inom detaljhandeln där han haft flera ledande befattningar inom sälj och marknad på Åhléns, MediaMarkt och Elgiganten.

Genomför generationsväxling

– Vi har en väldigt spännande framtid framför oss och gör nu en generationsväxling till Marcus som kommer att fokusera på att genomföra bolagets tillväxtplan inklusive vår OMNI-strategi och fortsatta digitalisering, säger Johan Röhss, styrelseordförande.

Marcus tillträder sin befattning som VD när så är möjligt, dock senast i april 2021.

– De fyra senaste åren har jag verkat i en bransch där konkurrensen om kunderna ökat och kraven på bättre produkter till bättre priser varit i fokus. KungSängen har en unik position att erbjuda kunderna det de efterfrågar och jag ser fram emot att fortsätta den starka utveckling KungSängen redan startat, säger Marcus Essesjö.