Lundbergs utser duo till vice VD

Christian Claesson och Johan Sandborgh har utsetts till vice VD på Lundbergs Fastigheter.

Johan Ladenberg har tillträtt som VD på Lundbergs Fastigheter. I samband med VD-bytet utsågs Christian Claesson och Johan Sandborgh till vice VD. Båda tillträder den nya rollen omgående samtidigt som de behåller sina tidigare uppdrag.

Johan Sandborgh inledde sin anställning inom Lundbergs Fastigheter 2009 och är sedan 2017 regionchef Stockholm. Under 2018 utsågs han även till hållbarhetschef, ett ansvar som sedan 2020 också omfattar Lundbergföretagen, Lundbergs Fastigheters moderbolag.

– Jag är glad och stolt över att få förtroendet att axla rollen som vice VD tillsammans med Christian. De senaste åren har vi tagit stora kliv i vårt hållbarhetsarbete och jag kommer fortsätta driva dessa frågor för att säkerställa att vi gör rätt vägval för bibehållen konkurrenskraft och lönsamhet, säger Johan Sandborgh.

Har arbetat länge tillsammans

Johan Ladenberg.

Christian Claesson rekryterades till Lundbergs Fastigheter 2015 och året därpå utsågs han till regionchef Öst. Sedan 2019 är han även ansvarig för affärsutveckling.

– Det är både hedrande och inspirerande att få den här möjligheten i ett av Sveriges finaste och mest anrika privata fastighetsbolag. Att jag nu får ett utökat förtroende i att leda bolaget framåt känns naturligtvis väldigt roligt och motiverande, säger Christian Claesson.

Johan Ladenberg, VD på Lundbergs Fastigheter, konstaterar att de tre har jobbat tillsammans under många år, och kompletterar varandra väl.

– Jag ser fram emot att fortsätta utveckla Lundbergs Fastigheter tillsammans med dem, den övriga ledningen och så klart alla våra fantastiska medarbetare, säger han.