Johan Augustsson ny VD på Mestergruppen

Johan Augustsson.

Styrelsen har utsett Johan Augustsson till ny VD på Mestergruppen Sverige. Johan Augustsson tillträder sin befattning den 15 april och ersätter t.f. VD Mia Malmros som går över till en annan ledningsroll.

Johan Augustsson kommer närmast från rollen som VD på Lidl Sverige där han under 20 år haft olika befattningar inom bolaget, bland annat med ansvar för försäljning, fastigheter, drift och logistik.

Bidrar till ytterligare förstärkning

Johan är styrelseledamot i Runsvengruppen, Havredals Biodevelop och tidigare även Svensk Dagligvaruhandel.

– Johan har levererat imponerande resultat för ett av Europas ledande handelskoncept och vi är övertygade om att han tillsammans med den övriga ledningen inom Mestergruppen kommer att bidra till en ytterligare förstärkning av Mestergruppens olika koncept i Sverige, säger Mikkel Sandvik, koncernchef för Mestergruppen AS och styrelseordförande för Mestergruppen Sverige.

Som VD blir Johan Augustsson ansvarig för en sammanslutning av fria företagare som innefattar kedjorna XL-Bygg, Bolist och Happy Homes. I Sverige har man cirka 275 butiker över hela landet samt cirka 80 butiker inom färgfackhandeln.

Digitalisering, tillväxt och hållbarhet

Fokus framåt är satt på att befästa och utöka Mestergruppens marknadsledande position och stärka medlemserbjudandet inom digitalisering, tillväxt och hållbarhet.

– Det ska bli spännande att komma till en ny del inom detaljhandeln. Jag ser fram emot att lära känna alla människor och organisationen för att sedan hitta nya lösningar framåt för att fortsätta stärka vår position på marknaden tillsammans med alla kompetenta medarbetare och medlemmar, säger Johan Augustsson.