Hon blir ny chef för Bra Miljöval

Sofie E Munteanu.

Efter 32 år som chef för miljömärkningen Bra Miljöval går Eva Eiderström inom kort i pension. Hon lämnar över posten till Sofie E Munteanu som har en bred erfarenhet av verksamhetsutveckling, upphandling och ledarskap.

Sofie E Munteanu är ekonom och jurist och har haft flera ledande roller främst inom hälsa- och sjukvårdssektorn.

Hon kommer närmast från tjänsten som strategisk chef men har även arbetat som global produktchef, inköpschef och juridisk konsult.  

Ett viktigt verktyg

– Naturskyddsföreningen ligger mig varmt om hjärtat sedan barnsben och jag ser verkligen fram emot att leda vårt arbete inom hållbar konsumtion och resursanvändning, säger Sofie E Munteanu.   

– Bra Miljöval är ett viktigt verktyg som oberoende tredjepartsmärkning att förlita sig på för företag som menar allvar med sitt arbete för miljön och för konsumenter som behöver en guide för att hitta produkter med lägre klimatpåverkan, säger hon.

Börjar den 1:a maj

Sofie E Munteanu börjar som chef för Bra Miljöval, på Naturskyddsföreningen, den 1:a maj. Eva Eiderström stannar kvar under någon månad för att det ska bli en smidig övergång och går därefter i pension under sommaren.