Helena Olsson ny VD för Centrum för AMP

Helena Olsson.

Centrum för AMP är en ideell förening för att främja etablering, utveckling och spridning av Affärs- och MedborgarPlats-modellen (AMP) i Sverige. Nu har Helena Olsson utsetts till ny VD.

Grundare och medlemmar är branschorganisationerna Svensk Försäkring och Svensk Handel samt de fyra fastighetsbolagen AMF Fastigheter, Atrium Ljungberg, Humlegården Fastigheter och Vasakronan.

– Med våra två AMP-piloter på plats i Uppsala och Haninge kan vi nu ta nästa steg. Helena Olsson har både erfarenheten, motivationen och kompetensen att ansvara för det arbetet, säger Fredrik Reinfeldt, ordförande i Centrum för AMP.

En allt viktigare faktor

Styrelsen beslutade under måndagen att utse Helena Olsson till ny VD från och med 1 februari 2023. Hon är i nuläget verksam i organisationen Fastighetsägarna.

– Det offentliga rummet blir en allt viktigare faktor för att skapa välkomnande stadsmiljöer för både människor och näringsliv. Centrum för AMP har en unik modell och värdefulla erfarenheter av att skapa stadsliv i Uppsala och Haninge. Jag ser fram emot att möjliggöra en positiv utveckling i fler städer utifrån den grund som min företrädare lagt, säger Helena Olsson.

Nuvarande VD Sara Bjurström har sagt upp sig och kommer att börja arbeta som hållbarhetschef i Haninge kommun.