Harrys rekryterar inköpsansvarig

Restaurangkedjan Harrys rekryterar Annika Lönn som ny inköps- och sortimentsansvarig. Ambitionen är att att öka lönsamheten, tydliggöra konceptet och trygga relationerna med både franchisetagare och leverantörer.

Annika kommer närmast från Stena Line där hon innehaft olika befattningar, nyligen i en liknande roll som den Harrys nu rekryterat till.

– Med Annika får vi en väldigt komplett medarbetare och ett starkt tillskott till Harrys-familjen som kan tillgodose våra behov här och nu. Vårt långsiktiga mål är att alla restauranger ska gynnas av gemensamma avtal och centrala inköp och i den utvecklingen blir hon navet, säger Helena Ahldén, VD på Harrys.

Utbildad kock i grunden

Annika Lönn är utbildad kock och har jobbat både inom restaurang, offentlig sektor och som köksmästare på Tysklandsfärjorna. Det var inom Stena Line hon fick chansen att gå över till inköpssidan när koncernen gjorde en storsatsning på enhetliga restaurangkoncept och gemensamma menyer.

I sin nya roll som inköps- och sortimentansvarig på Harrys ser hon en liknande resa framför sig.

– Jag känner ett starkt driv inom Harrys, det är en liten och slimmad organisation där få uträttar mycket. Utöver att utveckla menyer och förhandla fram bra priser åt våra franchisetagare ser jag mig som ett bollplank som kan stötta vid inköpsfrågor men också bidra till att förverkliga lokala idéer med bibehållen ekonomi, säger Annika Lönn.