Han blir ny VD på Gekås Ullared

Patrik Levin har utsetts till ny VD för Gekås Ullared. Han efterträder Boris Lennerhov, VD sedan 20 år. Från och med årsskiftet påbörjar Patrik sin tjänst på Gekås, en koncern som omsätter fem miljarder kronor och besöks av cirka fem miljoner kunder årligen.

Efter en lång och omsorgsfull process har nu styrelsen i Gekås Ullared tagit beslut om vem som kommer att efterträda Boris Lennerhov som VD i företaget.

– Boris har gjort en fantastisk insats under många år och tagit Gekås Ullared till vad det är i dag, säger ordförande Ulf Öjerklint.

– Efter ett grundligt arbete under lång tid är vi nu övertygade om att Patrik är den vi sökt efter och som framgångsrikt kan ta över VD posten efter Boris.

Patrik Levin kommer närmast från ett jobb som VD på Coop vardagshandel (Netto Sverige). Innan dess har han under 14 år haft olika ledande befattningar inom detaljhandel i både Sverige och i Danmark.

– Jag är mycket stolt och hedrad över styrelsens förtroende. Att ta över efter en profil som Boris blir extra speciellt. Jag ser mycket fram emot att lära känna verksamheten och medarbetarna.

Patrik kommer att tillträda sin tjänst 1 januari 2021. Boris Lennerhov fortsätter verka som bollplank och rådgivare under en övergångstid och kommer även finnas med i Gekås Ullareds styrelse.