Charlotta Svarfvar: ”Vi är på en bra plats”

Charlotta Svarfvar, VD, Bagaren och Kocken.

Bagaren och Kockens sortiments- och inköpschef och tillförordnade VD, Charlotta Svarfvar, har utsetts till permanent VD. Hon konstaterar att företaget är på en bra plats och att visionen står fast.

Charlotta Svarfvar anslöt till verksamheten våren 2020 i rollen som sortiment- och inköpschef. I december 2022 tog Charlotta över som tillförordnad VD i samband med att Christina Ståhl lämnade bolaget.

Fokuserat på anpassning av verksamheten

Under våren har Charlotta fokuserat på att anpassa verksamheten för att möta de utmaningar som följt den rådande omvärldssituationen, som ökade kostnader och förändrade köpbeteenden.

Charlotta Svarfvar har tidigare haft ledande befattningar inom detaljhandeln bland annat inom Ica-koncernen som Inköpsdirektör för Ica non-food.

Hon var även drivande i uppstarten av Kronans Apotek.

Tillväxt och lönsamhet finns

Nu ser hon fram mot att ta Bagaren och Kockens verksamhet vidare från en redan god position.

– Jag är väldigt tacksam och glad över att få förtroendet att fortsätta driva Bagaren och Kocken mot nya höjder tillsammans med alla fantastiska kollegor, säger Charlotta Svarfvar.

Hon konstaterar också att kursen är satt.

– Vi är på en bra plats med både tillväxt och lönsamhet och känner oss väl rustade inför framtiden. Vår vision är fortsatt tydlig, att hjälpa våra kunder lyckas i köket.