Caroline Hjelte blir ny VD för Granit

Caroline Hjelte lämnar Lagerhaus och blir ny VD i Granit (Granit & Förvaring AB). Hon ersätter Carl-Mikael Bergendahl.

Carl-Mikael lämnar uppdraget efter två år, han kommer nu att arbeta med strategiska frågor i koncernstaben och vara aktiv i dotterbolagens styrelsearbete.

Kommer från Lagerhaus

Rekryteringsarbetet med att finna en efterträdare till Carl-Mikael Bergendahl har pågått sedan i höstas. Caroline Hjelte, som varit verksam inom detaljhandeln i över 20 år, kommer närmast från uppdraget som VD för Lagerhaus, där hon slutade i december.

Innan dess har hon bland annat arbetat som entreprenör inom det egna företaget Rut & Circle, som hon grundade 2006.

Uppvuxen inom retail

Caroline är mer eller mindre född och uppvuxen inom retail och detaljhandel. Hennes familj byggde upp den svenska delen av Vero Moda på 80-talet.

– Jag är väldigt stolt och glad över att få komma till Granit och Bergendahlskoncernen som jag följt noga under flera år, säger Caroline Hjelte.

– Granit har haft en fin tillväxt och är ett starkt varumärke som jag ser fram emot att vidareutveckla tillsammans med mina nya kollegor, säger hon.

Ny styrelsestruktur ska byggas

Enligt ett pressmeddelande från Bergendahls finns ett tydligt behov för ägarfamiljen att finnas nära koncernstaben. Detta när den nya styrelsestrukturen ska byggas upp, ett arbete där Carl-Mikael har en viktig roll.

– Nu är det rätt tid att lämna över till en extern VD samtidigt som jag kan fullfölja planen med att arbeta med mer övergripande frågor inom koncernen, säger Carl-Mikael Bergendahl.


Läs även: Rachel ny Head of Agency på Stadium