Bygma första bygghandeln med leasing

En av vårens stora nyheter på Bygma är att kunderna nu kan leasa sina maskiner. ”Det är positivt ur ett hållbarhetsperspektiv”. 

Bygma är enligt ett pressmeddelande först ut bland de större bygghandlarna i Sverige att erbjuda sina kunder leasing. Man menar att det finns en rad fördelar som: fasta kostnader i 36 månader, tillgång till moderna effektiva verktyg utan större investering och inga oväntade avgifter.

Ett hållbart alternativ

Tjänsten tillhandahålls till en början kunder som vill köpa Festoolmaskiner, men kommer på sikt att gälla även annan lös egendom i Bygmas sortiment.

– Leasing möjliggör att våra kunder kan satsa på maskiner av högsta kvalitet i stället för billigare alternativ med kortare livslängd. Något som givetvis även är positivt ur ett hållbarhetsperspektiv, säger Urban Johansson, VD på Bygma.

Köper ut produkten vid periodens slut

Minimibelopp för finansiering är 4 500 kronor. Månadsbeloppet blir cirka tre procent av totalbeloppet och betalas av på tre år. Maskiner för 10 000 innebär alltså en månadskostnad på 300 kronor. När leasingperioden på tre år har gått ut köper kunden ut verktygen till fem procent av inköpspriset.

– Detta innebär möjligheten att fakturera sina kunder för de verktyg och maskiner man står till förfogande med, arbetsredskap som du som hantverkare ska få betalt för, säger Urban Johansson.