Apoteksgruppen utser ny Head of Operations

Annelie Gottfried har utsetts till Head of Operations på Apoteksgruppen.

Apoteksgruppen fortsätter att internrekrytera och förstärker nu sin försäljningsorganisation; Annelie Gottfried har utsetts till Head of Operations. Hon kommer närmast från rollen som regionchef på Apoteksgruppen.

Annelie Gottfried tar sig an den nya rollen med start i april 2022. Annelie kommer närmast från rollen som regionchef där hon ansvarat för Östergötland, Södermanland och Småland.

Började som apotekstekniker

Annelie började sin resa på Apoteksgruppen som apotekstekniker år 2010. Hon har en gedigen erfarenhet från apoteksbranschen som hon varit verksam i under 22 år.

Annelies ansvar kommer vara riktat mot driften med fokus på effektiviseringar samt att samla in ”best practice” från bolaget i stort och sedan säkerställa att det appliceras i alla regioner.

Nina Wyholt Gradin, försäljnings- och driftsdirektör på Apoteksgruppen.

– Det känns både spännande och kul att få fortsätta att utveckla Apoteksgruppen framåt tillsammans med alla fantastiska och drivna medarbetare och jag ser verkligen fram emot att få utmana mig själv och testa något nytt med denna roll, säger Annelie Gottfried.

Rollen har skruvats om

Annelie kommer rapportera till försäljnings- och driftsdirektör Nina Wyholt Gradin som tidigare hade rollen som Head of Operations. 

– Det känns väldigt roligt att det är just Annelie som fått denna roll då hon har den perfekta profilen, yrkeserfarenhet och bakgrund som rollen kräver. Vi har även skruvat om rollen något denna gång och den största skillnaden från tidigare är att den nu blir mer riktad mot drift och effektivisering, säger Nina Wyholt Gradin, försäljnings- och driftsdirektör på Apoteksgruppen.