Annki ny affärsområdeschef på Ramböll

 

Annki Cedervall blir ny affärsområdeschef med ansvar för arkitektur och kommersiell utveckling på Ramböll. Hon kommer närmast från Ikea Retail Centres.

Affärsområdet var tidigare ett bolag med namnet Ågren som köptes av Ramböll 2015. Annkis roll blir att fokusera på den skandinaviska marknaden och integrera arbetssätten från de båda företagen.

Projektledare på Ikea Retail Centres

Annki Cedervall har tidigare arbetat på Ågren. Hon kommer nu till Ramböll efter sex år som projektledare på Ikea Retail Centres. Där har hon varit med och utvecklat köpcentrum i Skandinavien.

– Jag lämnade en del av mitt hjärta när jag slutade för sex år sedan och det känns fantastiskt att komma tillbaka och vara med på förändringsresan. Ramböll är i en spännande fas och det är en stor sporre att vara med och bidra med affärsområdets framgångsrika och kreativa projekt, säger Annki Cedervall.

Ågren ligger bakom flertalet prisade köpcentrum, däribland Väla Centrum och Grand Samarkand och har stora erfarenheter av att skapa bra och lönsamma projekt där människor kan trivas och vill vara.

Kommer närmare slutkunden

Den tidigare chefen, Anders Röstlund, kommer att bli kvar på Ramböll som senior rådgivare inom projektutveckling.

– Fram till nu har Ågren och Ramböll mer eller mindre drivits som två parallella bolag. Med Annkis kompetens och erfarenheter kan vi nu integrera Ågren med Ramböll och tillsammans komma ännu närmare våra slutkunder i ett gemensamt erbjudande, säger Niklas Sörensen, VD för Ramböll Sverige.