Ann Carlsson ny VD på Systembolaget

Ann Carlsson, nuvarande VD på Apoteket, går till Systembolaget.

Systembolagets styrelse har utsett Ann Carlsson, nuvarande VD för Apoteket, till ny VD och koncernchef för Systembolaget. Ann har varit VD och koncernchef för Apoteket AB sedan 2010. Dessförinnan var hon under många år verksam inom Ica-gruppen där hon bland annat varit chef för affärsområdet Ica Sverige.

Ann Carlsson är även styrelseledamot i Vattenfall AB och SNS.

– Under rekryteringsprocessen har vi sökt efter en chef och ledare som både behärskar de affärsmässiga utmaningarna och har förståelse för den speciella samhällsfunktion som Systembolaget har. Jag är säker på att Ann Carlsson är rätt person fortsätta utveckla Systembolaget i framtiden, säger Göran Hägglund, styrelseordförande för Systembolaget. 

Utmaningar inom hållbarhet och fulfillment

Själv ser Ann Carlsson kommande utmaningar inom bland annat fulfillment och hållbarhet.

– Systembolaget är inte ett bolag som andra. Genom god service, kunskap och omtanke har Systembolaget vunnit svenska folkets förtroende. Kundkrav och beteenden förändras och inom ramen för Systembolagets ansvarsfulla roll vill jag vara med och utveckla kunderbjudandet ytterligare, säger Ann Carlsson.

– Inte minst tror jag att framtiden kommer att kräva extra ansträngningar inom områden som hemleverans och hållbarhet.

Ann Carlsson tillträder sin befattning 22 januari 2022 och efterträder Magdalena Gerger som slutar på egen begäran efter 12 år som VD.