I maj öppnade Blankdays sin första pop up-butik i New York. Sedan dess har man fått svaret man hoppades på; strategin för online-to-offline fungerar.
Hållbarhet är en angelägen fråga för konsumenterna oavsett ålder. Men en ny studie visar på brister i varumärkens förmåga att kommunicera sina ansträngningar – och på fem åtgärder man borde börja med.
Det onlinebaserade skovarumärket Allbirds menar att fysiska butiker är avgörande för framgången. Nu går man in i Europa med samma fygitala strategi.
I ett test avlägsnar Sainsbury’s alla engångspåsar av plast i fruktavdelningen. Kunderna kan ta med sig egna kassar eller köpa ett miljövänligt alternativ.
I dag togs det första spadtaget i bygget av Lidls helt klimatneutrala butik. Detta är ett pilotprojekt för Sweden Green Building Councils (SGBC) nya certifiering NollCO2.
Torka och vattenbrist påverkar hela landet. För att synliggöra problemen och samtidigt inspirera människor att minska sin vattenförbrukning presenterar Ica en vattensmart receptserie.
Axfoundation rekryterar Maria Smith från Ica som ny Generalsekreterare. Samtidigt lämnar Carolina Sachs efter 12 år verksamheten för att ta sig an nya utmaningar.
Coop har gett Retired Hen uppdraget att skapa nya livsmedel av matsvinn. Bakom Retired Hen finns bla a kocken Paul Svensson.
De pinsamma trycken på plastpåsarna var tänkt att avskräcka kunderna från att använda dem. När effekten blev den motsatta har handlaren nu trots allt vänt det till sin – och miljöns – fördel.
En zon för påfyllning har skapats i butiken. Kunderna kan låna förvaringskärl för att fylla på en mängd varor. "Det här tar våra ansträngningar till en ny nivå".