Det nya restaurangkonceptet Noodle Company, som ska fokusera på vietnamesisk mat, öppnar i Entré i Malmö. Restaurangen är 370 kvadratmeter stor och blir den första i Sverige.	
		
    
	
	
		Upphovsmännen saknade en restaurang och bar där man också kunde ägna sig åt e-sport. Nu står konceptet Kappa Bar inför en snabb expansion med 40 etableringar som mål – på kort sikt.	
		
    
	
	
		Wayne's Coffee grundades 1994 i Stockholm och sedan dess har samma grundare både ägt och drivit företaget. Men nu står det klart att kedjan får en ny ägare.	
		
    
	
	
		I april flyttar Bastard Burgers in på Stortorget i centrala Östersund. Konceptet erbjuder streetfood med inspiration från New York – med lokala råvaror från Norrland. Detta blir kedjans hittills största restaurang.	
		
    
	
	
		I början av nästa år ska lunch- och middagssugna lockas till nya matställen i en charmig stationsmiljö. Det utlovas när Stockholms Centralstation satsar stort på food & beverage.	
		
    
	
	
		Starbucks Reserve är skapat för att erbjuda en ny nivå av kaffeupplevelser. Nu utvecklar kedjan det vidare genom att lyfta in genuin italiensk matlagningskonst. Även fristående butiker planeras.	
		
    
	
	
		K-märkt patisserie och bageri öppnar till hösten i Akademibokhandelns flaggskeppsbutik på Mäster Samuelsgatan i Stockholm. Butikens cafédel ska bli en mötesplats för såväl matintresserade gäster som bokintresserade kunder.