Mannen bakom Apple Store lanserar nytt butikskoncept

 
Han skapade ett av tidernas mest framgångsrika butikskoncept, Apple Store. Nu lanserar Ron Johnson ett nytt koncept inom hemelektronik som innefattar både e-handel och personlig service. Ron Johnson lyckades inte frälsa varuhuskedjan J.C. Penney under sin tid som vd där. Snarare tvärtom, kedjan var nära att duka under på grund av sviktande lönsamhet. Ron Johnson … (läs mer)
Bli medlem eller så kan du läsa även denna artikel!
Nya butiker 858 Pro 3652 Omnichannel 243 Butikskoncept 540


M&S bjuder på recept i Apple Watch

 
Marks & Spencer har via sitt Digital Labs gjort sin receptapp Cook With M&S tillgänglig även för Apple Watch. Appen som tidigare funnits tillgänglig till smartphones och surfplattor kommer nu även att fungera i Apples senaste produkt, Apple Watch. I app-versionen för Apple Watch finns utöver recept även en shopping-funktion där användaren kan skapa listor … (läs mer)
Bli medlem eller så kan du läsa även denna artikel!
Pro 3652 Ny teknik 330 Varumärken 230 Produktutveckling 242


Så kommer den digitala plånboken fungera i iPhone 6

 
Vi närmar oss den 9 september när Apple förväntas presentera iPhone 6. Redan pratas det om vilka funktioner som kommer att finnas i telefonen – och en av de mest omtalade är plånboksfuktionen. Mashable konstaterar att Apple nu troligen kommer lansera en betalplattform i sina mobiler. Hittills har man använt sig av LE Bluetooth för … (läs mer)
Bli medlem eller så kan du läsa även denna artikel!
Ny teknik 330 Pro 3652 M-handel 109 Trender 358


Rykte: Apple lanserar smartwatch redan i höst

 
Apple jobbar nu för att kunna lansera sin första ”smartwatch” redan till hösten. Den smarta klockan kommer enligt rykten att finnas till försäljning i oktober, och man satsar på att sälja tre till fem miljoner enheter per månad under den första fasen. Detta enligt Nikkei som i sin tur citerar leverantörer som är inblandade i projektet. Spekulationer … (läs mer)
Bli medlem eller så kan du läsa även denna artikel!
Pro 3652 Nyheter 2838


I betongbageriet med upplyst råttbo, där finns en tydlig trend

 
Man behöver egentligen inte resa ända till ett obskyrt bageri i Osaka för att uppleva denna trend. Det går lika bra med London. Eller Norrköping. Där blir den unika lokalen en del av den förhöjda shoppingupplevelsen.   I japanska Osaka finns detta minimalistiska bageri, Panscape. Arkitekbyrån ninkipen! satte tonen genom det effektfulla sättet att använda betong … (läs mer)
Bli medlem eller så kan du läsa även denna artikel!
Cityhandel 136 Internationellt 980 Pro 3652 Butikskoncept 540


Apple lanserar nytt shop-in-shop-koncept i Sverige

 
Elgiganten är först i svenska marknaden att visa upp Apples nya shop-in-shop koncept. Först ut med Apples nya shop-in-shop är Elgigantens varuhus på Kungsgatan och i Kungens Kurva i Stockholm som öppnar dörrarna till den nya Apple-konceptet idag. Det nya butikskonceptet har enligt Elgiganten själva stora likheter med Apple Store på Fifth Avenue i New York … (läs mer)
Bli medlem eller så kan du läsa även denna artikel!
Nyheter 2838 Nya butiker 858 Butikskoncept 540 Pro 3652


Apple Store visade upp en ny butiksutformning

 
Ifo Apple Store rapporterar om en ny Apple Store som öppnar den 7 september i Stanford i USA. Mycket av butikens upplägg går att känna igen från tidigare butiker, bland annat de som öppnat i Sverige. Produkter exponerade i en avskalad miljö på utplacerade bord. Stanford-butiken visar dock på några förfiningar i konceptet, bland annat sett … (läs mer)
Bli medlem eller så kan du läsa även denna artikel!
Nya butiker 858 Internationellt 980 Pro 3652


Så ska Apples frälsare lyfta jcpenney mot nya höjder

 
Han anses vara hjärnan bakom framgångarna med Apples detaljhandelssatsning. Nu ska Ron Johnson frälsa kedjan jcpenney. Det ska ske genom ny butiksdesign och vassare prisstrategi. Som högste operativa chef för den amerikanska kedjan jcpenney har nu Ron Johnson offentliggjort framtidsplanerna för kedjan. Överst i prioriteringslistan ligger prissättning och butiksdesign. Den nya prisstrategin innehåller bland annat … (läs mer)
Bli medlem eller så kan du läsa även denna artikel!
Butikskoncept 540 Pro 3652