Mannen bakom Apple Store lanserar nytt butikskoncept

 

Han skapade ett av tidernas mest framgångsrika butikskoncept, Apple Store. Nu lanserar Ron Johnson ett nytt koncept inom hemelektronik som innefattar både e-handel och personlig service. Ron Johnson lyckades inte frälsa varuhuskedjan J.C. Penney under sin tid som vd där. Snarare tvärtom, kedjan var nära att duka under på grund av sviktande lönsamhet. Ron Johnson … (läs mer)
M&S bjuder på recept i Apple Watch

 

Marks & Spencer har via sitt Digital Labs gjort sin receptapp Cook With M&S tillgänglig även för Apple Watch. Appen som tidigare funnits tillgänglig till smartphones och surfplattor kommer nu även att fungera i Apples senaste produkt, Apple Watch. I app-versionen för Apple Watch finns utöver recept även en shopping-funktion där användaren kan skapa listor … (läs mer)
Så kommer den digitala plånboken fungera i iPhone 6

 

Vi närmar oss den 9 september när Apple förväntas presentera iPhone 6. Redan pratas det om vilka funktioner som kommer att finnas i telefonen – och en av de mest omtalade är plånboksfuktionen. Mashable konstaterar att Apple nu troligen kommer lansera en betalplattform i sina mobiler. Hittills har man använt sig av LE Bluetooth för … (läs mer)
Rykte: Apple lanserar smartwatch redan i höst

 

Apple jobbar nu för att kunna lansera sin första ”smartwatch” redan till hösten. Den smarta klockan kommer enligt rykten att finnas till försäljning i oktober, och man satsar på att sälja tre till fem miljoner enheter per månad under den första fasen. Detta enligt Nikkei som i sin tur citerar leverantörer som är inblandade i projektet. Spekulationer … (läs mer)
Apple och Uniqlo öppnar nytt

 

Japanska Uniqlo öppnar nu ännu fler butiker i USA, närmare bestämt i King of Prussia Mall i King of Prussia, Stamford Town Center i Stamford, Serramonte Center i Daly City, Sunvalley Shopping Center i Concord och Great Mall of the Bay Area i Milpitas. I nuläget har kedjan 17 butiker i USA och till hösten räknar … (läs mer)
I betongbageriet med upplyst råttbo, där finns en tydlig trend

 

Man behöver egentligen inte resa ända till ett obskyrt bageri i Osaka för att uppleva denna trend. Det går lika bra med London. Eller Norrköping. Där blir den unika lokalen en del av den förhöjda shoppingupplevelsen.   I japanska Osaka finns detta minimalistiska bageri, Panscape. Arkitekbyrån ninkipen! satte tonen genom det effektfulla sättet att använda betong … (läs mer)
Apple lanserar nytt shop-in-shop-koncept i Sverige

 

Elgiganten är först i svenska marknaden att visa upp Apples nya shop-in-shop koncept. Först ut med Apples nya shop-in-shop är Elgigantens varuhus på Kungsgatan och i Kungens Kurva i Stockholm som öppnar dörrarna till den nya Apple-konceptet idag. Det nya butikskonceptet har enligt Elgiganten själva stora likheter med Apple Store på Fifth Avenue i New York … (läs mer)
En helt ny look för Apple Store

 

I Toronto har Nino Pulsinelli Design Inc. (PULSINELLI) skapat en Apple Store med ett helt nytt utseende. Ambitionen har varit att ge den en lokal touch, både sett till omgivningarna och till de som lever i området Bloor West. För att vara Apple är det en iögonfallande varm känsla, främst tack vara de många inslagen av … (läs mer)
Så ska Apples frälsare lyfta jcpenney mot nya höjder

 

Han anses vara hjärnan bakom framgångarna med Apples detaljhandelssatsning. Nu ska Ron Johnson frälsa kedjan jcpenney. Det ska ske genom ny butiksdesign och vassare prisstrategi. Som högste operativa chef för den amerikanska kedjan jcpenney har nu Ron Johnson offentliggjort framtidsplanerna för kedjan. Överst i prioriteringslistan ligger prissättning och butiksdesign. Den nya prisstrategin innehåller bland annat … (läs mer)