Mannen bakom Apple Store lanserar nytt butikskoncept

 

Han skapade ett av tidernas mest framgångsrika butikskoncept, Apple Store. Nu lanserar Ron Johnson ett nytt koncept inom hemelektronik som innefattar både e-handel och personlig service. Ron Johnson lyckades inte frälsa varuhuskedjan J.C. Penney under sin tid som vd där. Snarare tvärtom, kedjan var nära att duka under på grund av sviktande lönsamhet. Ron Johnson … (läs mer)

Bli medlem eller så kan du läsa även denna artikel!
Produktutveckling 266 Pro 3868 Omnichannel 263 E-handel 755


M&S bjuder på recept i Apple Watch

 

Marks & Spencer har via sitt Digital Labs gjort sin receptapp Cook With M&S tillgänglig även för Apple Watch. Appen som tidigare funnits tillgänglig till smartphones och surfplattor kommer nu även att fungera i Apples senaste produkt, Apple Watch. I app-versionen för Apple Watch finns utöver recept även en shopping-funktion där användaren kan skapa listor … (läs mer)

Bli medlem eller så kan du läsa även denna artikel!
Produktutveckling 266 Pro 3868 Ny teknik 366 Varumärken 236


Så kommer den digitala plånboken fungera i iPhone 6

 

Vi närmar oss den 9 september när Apple förväntas presentera iPhone 6. Redan pratas det om vilka funktioner som kommer att finnas i telefonen – och en av de mest omtalade är plånboksfuktionen. Mashable konstaterar att Apple nu troligen kommer lansera en betalplattform i sina mobiler. Hittills har man använt sig av LE Bluetooth för … (läs mer)

Bli medlem eller så kan du läsa även denna artikel!
Ny teknik 366 Pro 3868 M-handel 122 Nyheter 3118


Rykte: Apple lanserar smartwatch redan i höst

 

Apple jobbar nu för att kunna lansera sin första ”smartwatch” redan till hösten. Den smarta klockan kommer enligt rykten att finnas till försäljning i oktober, och man satsar på att sälja tre till fem miljoner enheter per månad under den första fasen. Detta enligt Nikkei som i sin tur citerar leverantörer som är inblandade i projektet. Spekulationer … (läs mer)

Bli medlem eller så kan du läsa även denna artikel!
Pro 3868 Nyheter 3118


I betongbageriet med upplyst råttbo, där finns en tydlig trend

 

Man behöver egentligen inte resa ända till ett obskyrt bageri i Osaka för att uppleva denna trend. Det går lika bra med London. Eller Norrköping. Där blir den unika lokalen en del av den förhöjda shoppingupplevelsen.   I japanska Osaka finns detta minimalistiska bageri, Panscape. Arkitekbyrån ninkipen! satte tonen genom det effektfulla sättet att använda betong … (läs mer)

Bli medlem eller så kan du läsa även denna artikel!
Butikskoncept 609 Cityhandel 178 Internationellt 1077 Pro 3868


Apple lanserar nytt shop-in-shop-koncept i Sverige

 

Elgiganten är först i svenska marknaden att visa upp Apples nya shop-in-shop koncept. Först ut med Apples nya shop-in-shop är Elgigantens varuhus på Kungsgatan och i Kungens Kurva i Stockholm som öppnar dörrarna till den nya Apple-konceptet idag. Det nya butikskonceptet har enligt Elgiganten själva stora likheter med Apple Store på Fifth Avenue i New York … (läs mer)

Bli medlem eller så kan du läsa även denna artikel!
Butikskoncept 609 Nyheter 3118 Pro 3868 Nya butiker 962


Apple Store visade upp en ny butiksutformning

 

Ifo Apple Store rapporterar om en ny Apple Store som öppnar den 7 september i Stanford i USA. Mycket av butikens upplägg går att känna igen från tidigare butiker, bland annat de som öppnat i Sverige. Produkter exponerade i en avskalad miljö på utplacerade bord. Stanford-butiken visar dock på några förfiningar i konceptet, bland annat sett … (läs mer)

Bli medlem eller så kan du läsa även denna artikel!
Pro 3868 Nya butiker 962 Internationellt 1077


Så ska Apples frälsare lyfta jcpenney mot nya höjder

 

Han anses vara hjärnan bakom framgångarna med Apples detaljhandelssatsning. Nu ska Ron Johnson frälsa kedjan jcpenney. Det ska ske genom ny butiksdesign och vassare prisstrategi. Som högste operativa chef för den amerikanska kedjan jcpenney har nu Ron Johnson offentliggjort framtidsplanerna för kedjan. Överst i prioriteringslistan ligger prissättning och butiksdesign. Den nya prisstrategin innehåller bland annat … (läs mer)

Bli medlem eller så kan du läsa även denna artikel!
Butikskoncept 609 Pro 3868