Mr Cake öppnar i Moodkvarteret 


Jenny Sivervik, marknadsområdeschef City AMF Fastigheter, Peggy Fagergren, operativ chef Mr Cake, Markus Tungården, uthyrare AMF Fastigheter och Roy Fares, grundare Mr Cake.

Nästa år öppnar Mr Cake, med den prisbelönta konditorn Roy Fares i spetsen, i Citykvarteret Mood i Stockholm. Etableringen blir den tredje i ordningen och sker på Regeringsgatan 57.

Mr Cakes nya café på Regeringsgatan kommet att erbjuda hela sitt sortiment. Det innebär bland annat cheesecakes, praliner, pannkakor, sallader, mackor och wraps.

Allt bakas och lagas på plats och för att lyfta hantverket kommer gästerna kunna se in i produktionen.

Grundades under 2017

Utöver frukost, lunch, brunch och fika kommer det även att finnas catering. Caféet kommer också ha samarbete med företagskunder i kontoren i närområdet.

– Vi handplockar koncept till bottenvåningarna som på bästa sätt kan skapa ett sammanhang och en helhet för de som arbetar, besöker och rör sig i kvarteret. Mr Cake är en perfekt pusselbit, säger Jenny Sivervik, marknadsområdeschef City på AMF Fastigheter.  

Mr Cake grundades 2017 och består idag av två caféer, ett på Rådmansgatan i Stockholm och ett på Lilla Badhusgatan i Göteborg. Det nya caféet på Regeringsgatan blir det tredje.

Utsedd till världens bästa kokbok

Roy Fares blev utnämnd till Årets konditor 2010. Han tar ofta inspiration från USA i sina bakverk och hans kokböcker United states of cakes och Sweet spots of New York har båda fått utmärkelsen Världens bästa kokbok i VM för kokböcker.

– Vi har letat efter den perfekta platsen för vårt nya café ett tag nu och blev glada när denna lokal dök upp. Det är en härlig puls i Moodkvarteret och det är mycket som händer här, säger Roy Fares.