Då öppnar Muji sitt flaggskepp i Stockholm

Den japanska globala detaljhandelskedjan Muji öppnar ett flaggskepp i Stockholm den 16 augusti på Åhléns City. Den nya butiken kommer att inkludera produkter från alla Mujis produktsegment. 

Den 16 augusti öppnar tar Muji över fjärde våningen på Åhléns City. Den nya flaggskeppsbutiken blir den största butiken i Europa.

Estetiskt diskreta produkter

Muji är kända för sina estetiskt diskreta vardagsföremål, kläder och hushållsartiklar. Kedjan har mer än 900 butiker runt om i världen.


Läs även: Mujis design i självkörande buss


– Vi har tidigare haft en liten shop-in-shop med utvalda Muji-produkter på Åhléns City. Med den nya flaggskeppsbutiken tror vi att vi kan hjälpa fler svenskar att leva ett behagligt liv med hjälp av våra enkla och universella produkter, säger Ino Ryosuke, VD Muji Sweden.

Adderar produktsegment

Den japanska globala detaljhandelskedjan Muji öppnar ett flaggskepp i Stockholm.
Andreas Stenman, försäljningschef, Åhléns.

Mujis nya flaggskepp kommer att inkludera produkter från kedjans samtliga produktsegment. Några av de nya produktsegmenten för Sverige är möbler, sängkläder, textilier och belysning, även modesegmentet kommer att breddas.

– Det här blir ytterligare en viktig del i vår strävan att vara den självklara shoppingdestinationen för våra kunder då Muji har varit ett uppskattat varumärke hos oss länge, säger Andreas Stenman, försäljningschef Åhléns.


Läs även: Klartecken för Mujis största butik i Europa


Här förklarar Muji sin egen affärsidé.