Sova tror på bra butiker och e-handel

Sängvaruhuset Sova öppnar ny konceptbutik på Sankt Eriksgatan i Stockholm. Man gör det med med fokus på sängar och produkter för det urbana, yteffektiva cityboendet. Varumärkets strategi bygger på en kombination av bra butiker och e-handel.

Sovrum i citylägenheter är ofta mindre och mer effektiva till ytan. Gränsen mellan umgängesytor och privata ytor blir mer flytande och behovet av flexibla ytor större.

Sängar i optimerade storlekar, utöver standardmåtten, med bibehållen design och komfort, efterfrågas av allt fler. Sova vill underlätta för den som är på jakt efter rätt säng.

Tror på kombination mellan e-handel och butik

– Vi tror på kombinationen av bra butiker med professionell hjälp och en smidig e-handel. Att göra rätt val av säng måste få ta tid, och många kunder uppskattar att kunna prova och få känna skillnaden. Vi vill inspirera och ge fler människor chansen att enkelt utforska sängsortimentet i lugn och ro, säger Johan Forssman, VD på Sängvaruhuset Sova.

Butiken är Sovas andra butik i detta koncept och den är 200 kvadratmeter stor. Fönster mot innergården ger butikens alla rum dagsljus.