Jysk storsatsar på butiker i Sverige

En kvarts miljard ska göra Jysks butiker ännu mer attraktiva och inspirerande. Satsningen, som ska vara genomförd inom tre år, är kedjans hittills största i Sverige. ”Vi vill ge våra kunder bästa möjliga upplevelse”, säger företagets svenska VD, Johan Sjödin.

Sedan 2016 har Jysk satsat på att modernisera sina butiker. Med en omgörningstakt på ett tiotal butiker om året har ett femtiotal hunnit byggas om enligt butikskedjans nya koncept. Men nu ökar Jysk takten.

Samtliga butiker ombyggda 2023

– Tanken från början var att uppgradera i lugn takt, men efter det positiva gensvar vi fått inte minst från våra kunder har vi beslutat oss för att snabba på processen, säger Johan Sjödin.

Enligt det nya målet ska samtliga butiker vara ombyggda senast augusti 2023 – en investering som väntas kosta Jysk en kvarts miljard kronor över de kommande åren.

Johan Sjödin, VD, Jysk Sverige.

Beskedet kommer en dryg vecka innan företaget öppnar sin 150:e butik i Sverige – en nyetablering i handelsområdet Vasa i Södertälje. Samma dag nyöppnar även butik 151 i Laholm, Halland.

Första butiken för 30 år sedan

– Det är lätt att glömma att vi öppnade vår första butik i Sverige så sent som 1991. Den svenska marknaden har verkligen tagit emot oss med öppna armar, säger Johan Sjödin.