Ikea öppnar uppkopplad pop up

Efter sommaren öppnar Ikea en pop-up för kök i Mood-kvarteret i centrala Stockholm. Butiken ska fungera som showroom och alla köp sker online.

Håkan Svedman.

– Vi vill vara där människorna är, och gärna möta dem på nya sätt. Med en pop up-butik kan fler planera och köpa Ikea kök på ett smidigt sätt mitt i Stockholm city, säger Håkan Svedman, VD och landschef Ikea Sverige.

Beställning och köp online

I pop-up butiken kommer besökarna att kunna köpa kök med hemleverans och montering, även tjänster som mätservice och installationsservice erbjuds. Utöver det finns sortimentet på Ikea.se tillgängligt för beställning med hemleverans.

Den tillfälliga köksbutiken omfattar 355 kvadratmeter, att returnera eller att köpa med sig varor hem direkt kommer inte att vara möjligt – beställning och köp sker online.

– Vi ökar nu tillgängligheten till Ikea och lär oss mer om hur stockholmarna vill möta Ikea in sin vardag. Dessa lärdomar guidar oss även inför fortsatt expansion i Stockholm, säger Håkan Svedman.

Annika Ljungberg,marknadsområdeschef hos AMF Fastigheter.

Stärker Moods utbud

Pop-up:en ingår i Mood-kvarteret, fastighetsägare och förvaltare är AMF Fastigheter.

– Vi utvecklar en öppen och inspirerande plats med stark puls för mer liv i city. Att Ikea valt att öppna sin kökspop-up hos oss innebär att kvarterets starka läge förbättras ytterligare, säger Annika Ljungberg, marknadsområdeschef hos AMF Fastigheter.

Fakta om Ikea Kök i Mood-kvarteren

• Inspiration, köksplanering och köp av Ikea Metod med hemleverans
• Sortimentet på Ikea.se tillgängligt för beställning med hemleverans
• 355 kvadratmeter kommersiell yta
• Inga returer av produkter eller möjlighet att ta med sig produkter direkt
• Del av Mood-kvarteret med adress Regeringsgatan 65
• Fastighetsägare och hyresvärd är AMF Fastigheter
• Öppning efter sommaren, håller öppet i cirka sex månader