De kan bli Årets Centrumutvecklare 2022

Tobias Ahlstedt, Pia Sandin och Nils-Petter Nilsson är finalister i Årets Centrumutvecklare 2022.

Nu står det klart vilka de tre finalisterna i Årets centrumutvecklare 2022 är. Trion består av Tobias Ahlstedt från Västervik, Pia Sandin från Malmö och Nils-Petter Nilsson från Växjö. 

Årets Centrumutvecklare instiftades av föreningen Sveriges Centrumutvecklare år 2012 och tilldelas en person ”som på ett framgångsrikt sätt genomfört en utvecklingsprocess, projekt, en kampanj eller ett arbete inom ramen för centrumutveckling i stadskärna, handelsplats eller köpcentrum”.

Juryn för Årets Centrumutvecklare består av fem personer från de tre organisationerna Sveriges Centrumutvecklare, Fastighetsägarna och Svenska Stadskärnor

Viktigt att hylla utvecklare

– Det är jätteviktigt att hylla de som dagligen jobbar med att utveckla platser runt om i landet och varje år får vi in många nomineringar från städer i olika storlekar. Det är verkligen imponerande att se all kompetens som finns i hela landet, säger Marlene Hassel, ordförande i Sveriges Centrumutvecklare och jurymedlem. 

Vinnaren utses på Svenska Stadskärnors årskonferens i Östersund den 18 maj.

– Alla tre finalisterna är egentligen redan nu vinnare och vi kan bara gratulera städerna som de är verksamma i. Vi ser med spänning fram emot utdelningen av utmärkelsen, säger Marlene Hassel.