Coop Mitt värvar VD från Stadium

Magnus Wåhlander lämnar Stadium för att bli VD för Coop Mitt. (Foto Stadium)

Coop Mitt rekryterar ny VD och koncernchef i samband med att Meta Persdotter lämnar posten för en ny roll inom Coop. Ersättaren Magnus Wåhlander kommer närmast från Stadium.

Coop Mitt konstaterar i ett inlägg på Linkedin att Magnus Wåhlander har lång erfarenhet från detaljhandeln. Han arbetar i nuläget som General Manager inom Stadium för Sverige och Finland.

Denna tjänst innefattar en verksamhet med 3 500 anställda.

– Det är en stor glädje att få välkomna Magnus Wåhlander som VD i föreningen. Han är en stark kraft med tung erfarenhet av ledarskap, förändringsarbete och att driva försäljning inom handel, säger Maria Rudolphi, ordförande i Coop Mitt.

Medlemsnytta och stolthet

Magnus lyfter fram medlemsnyttan och stoltheten i organisationen.

– Att få säkra fortsatt tillväxt och god lönsamhet är ett mycket viktigt uppdrag. Att jobba med hållbarhet, medlemsnytta och stolthet hos medarbetare inom Coop Mitt ser jag som ytterligare viktiga delar i uppdraget. Det är ett spännande och utmanade uppdrag som jag ser fram emot att ta ansvar för, säger Magnus Wåhlander inför sitt tillträde som VD.

Magnus Wåhlander efterträder Meta Persdotter som tillträder som VD i Coop butiker och stormarknader (CBS) den 14 juni.

Magnus tillträder senast 1 november. Under perioden 14 juni och till dess att Magnus tillträder har föreningens CFO Robert Ljunggren utsetts till t.f. VD.

Källa: Coop Mitt på LinkedIn.