Charlotte ny direktör för utveckling

Kronans Apotek rekryterar Charlotte Stenbeck som direktör för affärsutveckling. Hon börjar i slutet av augusti och kommer att ingå i ledningsgruppen.

Charlotte kommer från en tjänst som affärsutvecklingschef på Plantagen och har innan dess arbetat över 10 år som konsult på EY med förändrings- och utvecklingsprojekt inom konsumentprodukter och handel.

Där har hon bland annat jobbat flera år inom apotekssektorn.


Läs även: Anders Torell ny VD på Kronans Apotek


– Vi står inför stora förändringar både utifrån att digitaliseringen förändrar förutsättningarna och att kundernas beteende och preferens förändras, säger Charlotte Stenbeck.

Efterfrågar friktionsfri upplevelse

En av frågorna som hamnar högt upp på listan är kundrelationerna.

– En viktig fråga är hur vi ska bygga framtidens kundrelation och vara en del av ett helhetserbjudande inom hälsa och välmående oavsett kanal. Det handlar också om hela vårdkedjan och vår roll i denna. Kunderna vill ha en friktionsfri upplevelse.

Vill driva på utveckling

Tidigare under året tillträdde Anders Torell som VD. Han menar att vi bara sett början av utvecklingen.

– Utvecklingen sker snabbare och snabbare inom apoteksbranschen och vi måste därför förstärka vår organisation för att driva på vår affärsutveckling och vårt strategiska arbete. Det är oerhört viktigt för oss att vara med i de förändringar som nu sker inom handeln, vården och apoteken.


Läs även: Läkande molekyler i nytt apotek