Anders Torell ny VD på Kronans Apotek

 

I dag den 2 januari tillträder Anders Torell som ny VD på Kronans Apotek. Anders kommer närmast från Ica där han haft en rad olika roller. 

Anders Torell kommer närmast från Ica där han haft en rad befattningar: logistikdirektör, affärschef Maxi-profilen, landschef för Estland inom Rimi Baltic. Nu senast har han varit programdirektör.

Ser bara möjligheter

Från och med januari 2018 är det Kronans Apotek som gäller.

– Här kan jag bidra till Kronans Apoteks utveckling. Apoteksbranschen har sina förutsättningar som jag redan delvis satt mig in i och jag vet att det finns god kompetens på området inom Kronans Apotek. Så här finns bara möjligheter, säger Anders Torell.

Handlar om att få människor att må bättre

Kronans Apotek har 326 apotek över hela landetoch e-handel via www.kronansapotek.se. Kronans Apotek har också ett samarbete med Doktor.se som är en vårdcentral på nätet.

– Jag tror personligen att man ska se apoteken som en affär som hjälper människor att må bättre. Människor behöver läkemedel och vård, men också hjälp med sin hälsa på andra sätt som receptfria läkemedel, tandborstar och hudvård. I grunden är det apotekens uppgift, att få människor att må bättre, säger Anders Torell.