7-Eleven byter namn till Sette Undici

För att uppmärksamma lanseringen av pizzor byter 7-Eleven tillfälligt namn till Sette Undici. Man titulerar sig Sveriges största pizzeria.

7-Eleven finns på över 80 platser och blir med den nya pizzalanseringen Sveriges största pizzeria. Detta enligt ett pressmeddelande från företaget.

Vill inspirera och utmana

– Vi vill både inspirera och utmana tanken om vad som är en pizzeria. Sette Undici är mer än en pizzeria, det är räddaren på hörnet. Hos oss finns förutom nygräddade pizzor även mjölken som tagit slut och sista minuten-presenten, säger Amanda Mompalao de Piro, marknadschef på 7-Eleven.

Utöver det tillfälliga namnbytet till Sette Undici, som betyder Seven Eleven, antar butikerna ett nytt formspråk som känns igen från traditionella pizzerior. Konceptet och kampanjspråket har tagits fram tillsammans med reklambyrån Drama Queen.

Formspråk från Italien

– Med namnbytet och den grafiska formen vill vi på ett lekfullt sätt introducera våra pizzor. Inför kampanjen har vi inspirerats av pizzans hemland Italien och de traditionella pizzeriornas formspråk, säger Amanda Mompalao de Piro.


Läs även: Automation tung trend i servicehandeln