Zalando halverar nordiska leveranstider

Bilden visar Zalandos fulfillment center i Stradella i Italien.

Nu står det klart att onlineplattformen Zalando öpnnar sin första nordiska distributionscentral i Brunna i Stockholms län. Det innebär i praktiken halverade leveranstider i regionen.

I ett pressmeddelande konstaterar Zalando att det är avgörande att investera i utökad bekvämlighet. Detta för att möta efterfrågan från Zalandos kunder i Norden. De första paketen kommer lämna distributionscentralen senare detta år.

Rubin Ritter, Co-CEO, Zalando.

– Zalando har en djärv men genomförbar vision för den nordiska marknaden. Vi vill förädla vårt kunderbjudande och öka våra intäkter till 1 miljard Euro under de kommande åren. För att kunna åstadkomma detta behöver vi fortsätta investera i vår plattformsstrategi och expandera vårt logistiknätverk lokalt, säger Rubin Ritter, Co-CEO på Zalando.

De första testerna och driftsättningen inleds i år, med implementering av full drift under 2018. Ett lager i Stockholmsregionen kommer minska leveranstiderna väsentligt och säkerställa leverans kommande dag i alla nordiska huvudstäder. I Stockholm möjliggörs leveranser samma dag.

Halverar leveranstiden

När lagret är i full kapacitet, kommer Zalando att halvera leveranstiderna för den nordiska regionen. Det innebär 1–2 dagar för Sverige och Danmark, och 1–3 dagar för Norge och Finland.

Kenneth Melchior, Cluster Head Nordics på Zalando

– Att säkerställa kundnöjdhet, förkorta leveranstider och tillhandahålla ett modemedvetet utbud är avgörande delar i våra nästa steg. Därför investerar vi i etableringen av en ny 30 000 kvadratmeter stor distributionscentral nära Stockholm, säger Kenneth Melchior, Cluster Head Nordics på Zalando.

Breddar utbudet

Fler förändringar genomförs nu, och man blickar framåt mot de kommande stegen.

– Vi breddar vårt utbud med mer än 100 nordiska varumärken, där de senaste tilläggen är Holzweiler, Hunkydory och House of Dagmar. Med denna infrastruktur på plats, funderar vi också över möjligheterna för framtida pilottester av innovativa tjänster som return on demand, ”Zalando Hämtar”,säger Kenneth Melchior.