Sara är Apoteksgruppens nya HR-chef

Apoteksgruppen driver idag 185 apotek i Sverige har cirka 700 anställda och är sedan mars 2018 en del av apotekskedjan Euroapotecha. Nu står det klart att Sara Mohammar tillträder som HR-chef i september.

Sara Mohammar har en bakgrund inom HR, organisationspsykologi och förändringsarbete. Hon har arbetat både kommunalt inom Helsingsborgs stad och i privat regi i detaljhandelsföretag såsom Media Markt, Rusta och Adidas’.


Läs även: Sex måsteskills i framtidens retail


Senast har Sara arbetat som konsult i egen verksamhet. Sara tar över efter Karin Benyamine som haft rollen som interim HR-chef och nu övergår till egen verksamhet.

– Apoteksgruppen sätter människorna i centrum och det är de bästa förutsättningarna för att skapa en bra affär och nöjda kunder, säger Sara Mohammar.

Står inför en tid av tillväxt

– Sedan mars månad har vi nya ägare i Euroapotecha och nu börjar en tid för tillväxt och nysatsning inom Apoteksgruppen. Under våren centraliserade vi ägarskapet av 156 entreprenörsdrivna apotek så vår storlek och ambition framåt ställer höga krav på HR som en strategisk funktion i företaget, säger Tony Johansson, VD Apoteksgruppen.