Sabis öppnar nytt koncept i Fältöversten

Daniel Duse som är matutvecklingsansvarig på Sabis.

Sabis Fältöversten är en av Sveriges mest prisbelönta matbutiker. Nu lanserar man ett nytt koncept i köpcentrumet Fältöversten vid Karlaplan i Stockholm.

När Petite Sabis i dag öppnade dörrarna möts kunderna av ett nytt koncept inom färdigmat och restaurang. Satsningen görs efter att man noga frågat sina kunder samt närboende i området.

Hybrid mellan butik och restaurang

Petite Sabis är en hybrid mellan butik och restaurang och fungerar även som en förbutik där man lyfter man fram valda delar av Sabis Fältöverstens sortimentet. Till exempel  fisk, chark, ost och bröd.

Här kommer också utbudet varieras ofta, den återkommande kunden ska hela tiden erbjudas något nytt.

Lösningar på vardagsbestyr

– Petite Sabis handlar om att erbjuda våra kunder lösningar på deras vardagsbestyr. Snabba, bra och genuina måltidslöningar med stor valmöjlighet där kunden själv kombinerar råvaror, säger Daniel Duse som är matutvecklingsansvarig på Sabis.

– Vi kommer också erbjuda en säsongsbetonad varmmatsbar där man kan välja mellan att ta med eller äta på plats, Vi kommer dessutom ha färdiga lösningar för frukost, lunch och middag – enkla att ta med för folk i farten.

Konceptet kallas internationellt ”Grocerant” och är relativt nytt i Sverige. Syftet är att möta en allt mer tidspressad kunds behov.


Läs även: Hämta e-dagligvaror efter 30 minuter