Patrik Levin ny VD för Netto i Sverige

Den första juli slutfördes förvärvet av Netto Sverige och företaget ägs nu av Coop Butiker & Stormarknader. I och med ägarskiftet har företaget fått en ny styrelse som utsett Patrik Levin till VD för bolaget.

– Med Coop som ny ägare av Netto i Sverige går företaget nu in i en fas där butikerna fram till slutet av 2020 ska ställas om till Coop. Det känns naturligt att detta uppdrag leds av Patrik Levin som har gedigen ledarerfarenhet från både Coop och Netto, säger Christian Wijkström, VD för Coop Butiker & Stormarknader och nytillträdd ordförande för Netto i Sverige.

Första omställning i september

I och med att köpet nu är klart inleds arbetet att ställa om Nettobutikerna till Coop. Redan i september ska de första butikerna ställas om till Coop.

Netto i Sverige kommer under omställningsperioden, som beräknas pågå i upp till 18 månader, att bedriva verksamhet under både Nettos och Coops varumärke.

– Vi gör nu en av de största butiksinvesteringarna inom svensk handel på många år och jag ser fram emot att arbeta tillsammans med alla medarbetare för att nå framgång i marknaden. Vår samlande kompetens är otroligt viktig i detta arbete, säger Patrik Levin.

Tidigare erfarenhet från Netto

Patrik Levin har jobbat på Coop Butiker & Stormarknader i drygt tre år och kommer närmast från rollen som försäljnings-och marknadschef.

Han har tidigare varit försäljningschef på den danska butikskedjan Kiwi och dessförinnan drygt åtta års erfarenhet från Netto i Sverige, där han varit både distrikts- och butikschef.