Nytt koncept i The Designer Gallery

 

The Designer Gallery är ett kluster av internationella och skandinaviska mode- och livsstilsmärken i  Mall of Scandinavia. Temat för klustret har nu uppdaterats och under hösten kompletteras utbudet när Whyred öppnar en permanent butik. 

När kreatören Lee Cotter fick uppdraget att kurera och tematisera platsen, utgick han ifrån en idé om subkulturer där foto, konst, teknik och mode står i centrum.

– Som Chief Editor är min ambition att skapa en eklektisk mix bestående av kända klassiska varumärken blandat med nya innovatörer och kreatörer. Jag vill skapa en ambiance som utmanar och berör. Retail ska vara en upplevelse som inspirerar, säger Lee Cotter.

Louise Bergqvist.

En del av framgången

Centrumchef Louise Bergqvist menar att The Designer Gallery är en av faktorerna som bidragit till framgången för köpcentrumet.

– Med ett kvalitativt utbud, en intressant design och spännande varierande pop up-butiker bidrar The Designer Gallery till att göra Mall of Scandinavia till en unik och speciell plats för våra besökare, säger hon.

Under 2017 har bland annat NA-KD, Mixed Grill och Shestore gästat med pop ups. Den senaste tiden har svenska Vélo & Oxygen (läs mer här) öppnat ett showroom där de visat upp sina exklusiva elcyklar. Det permanenta utbudet kompletteras nästa månad när Whyred öppnar en butik i Mall of Scandinavias modekluster.