Ny driftchef för Hemköps egenägda butiker

Tomas Hedman Strömhielm har utsetts till ny driftchef för Hemköps egenägda butiker. Han kommer närmast från jobbet som operativ chef på Mestergruppen Sverige som driver kedjorna XL-bygg, Bolist och Järnia.

Innan dess har han ett förflutet i bland annat Ica Gruppen (försäljnings- och driftchef och tf affärschef för Kvantum-butikerna), Lidl (butikschef och distriktchef), Willys (butikschef) och Axfood, där han var utbildningsledare 2007–2010.

– Redan när jag var på Axfood var det ett drömjobb för mig att bli driftchef inom koncernen. Så det är både med glädje och starka känslor som jag ser fram mot mitt nya uppdrag, säger Tomas Hedman Strömhielm.

Ledarskap och matintresse

Simone Margulies, VD på Hemköp, är nöjd med företagets senaste rekrytering.

– Med sin breda bakgrund inom dagligvaror, från både konceptstyrda och starkt entreprenörsdrivna kedjor, samt med ett starkt ledarskap och sitt genuina matintresse kommer Tomas vara en viktig del av Hemköp på vår resa mot ”Mycket godare mat, på ett trevligare och enklare sätt”.

Tomas Hedman Strömhielm börjar sitt nya jobb som driftchef för Hemköps egenägda butiker (i nuläget drygt 60 stycken) senast den 15 juni. Han kommer även ingå i Hemköps företagsledning.